Troen på Fuglsangs Tour-chancer stiger

Jakob Fuglsang viste i sidste uge noget af det, som danske cykelfans har sukket efter, da han efter flot bjergkørsel kørte sig til en samlet fjerdeplads i etapeløbet Criterium du Dauphine, som havde deltagelse af de største favoritter til dette års Tour de France.

Den flotte kørsel gav Fuglsang selvtillid, inden han om 16 dage for første gang nogensinde bliver kaptajn i Tour de France for Astana.

Sportschef i Danmarks Cykle Union (DCU), Lars Bonde, glæder sig over at se Fuglsang ramme formen nu.

- Han har kørt virkelig lovende i Criterium du Dauphine. Det var opløftende at se, hvordan han leverede. Det kan ikke undgå at give lidt luft til skørterne på Astana, at Nibali lige har vundet Giro d'Italia. Fuglsang har potentialet til at køre i Top 5-10 i Tour de France. Top 5 vil være fantastisk og Top 10 vil være rigtig godt, siger sportschefen.

Jakob Fuglsang har i flere år luftet sin drøm om at nå til tops i Tour de France. Han har kun kørt løbet to gange tidligere, og det har været som hjælperytter for Team Saxo Bank og siden Team Leopard-Trek. Her har han ikke fået lov til at folde sig ud.

I år er det hans store eksamen, hvor han skal vise, at han har evnerne til at gøre sig gældende i klassementet. Målet er Top 10, og hvis ikke det lykkedes vil han indstille sig på at ændre sine mål fremover.

Fuglsang er 28 år, og nærmer sig en alder, hvor de fleste cykelryttere peaker. Lars Bonde peger på, at det kan forholde sig lidt anderledes med Astana-rytteren, og derfor kan der være endnu mere i vente fra Fuglsang i fremtiden.

- Det er for tidligt at snakke om en podieplads til Jakob Fuglsang i år, for det er han for ung til. Ikke for ung i alder, men for ung i konkurrence-alder. Vi skal huske på, at Jakobs konkurrence-alder i professionel cykling ikke er så høj, og derfor skal vi have lidt mere tålmodighed med de ryttere, som begyndte at køre konkurrence på landevej i en lidt sen alder.

Tour de France begynder d. 29. juni på Korsika.

Dagens Gossip