Tronarving giver den som dansk prins i Shakespeare-hyldest

Skrevet af admin

24/04/2016

Dagens topnyheder

- To be, or not to be.

Mange mennesker på en masse forskellige scener har gennem årene gengivet ordene fra William Shakespeares danske prins Hamlet, men få af dem har nok selv haft blåt blod i årerne.

Men lørdag overraskede britiske prins Charles, der er først i tronfølgen efter dronning Elizabeth, ved i anledningen af 400-året for Shakespeares død at deltage i en sketch, hvor folkene på scenen diskuterede, hvordan netop den berømte sætning "to be, or not to be" bedst kan fremføres.

Som led i Shakespeare Live!-showet leverede 67-årige prins Charles også selv en udgave af den berømte åbningsreplik fra Hamlets monolog.

Prinsen havde overværet det meste af showet fra de royale pladser i Royal Shakespeare Theatre i Stratford-upon-Avon, hvor den verdenskendte dramatiker blev født. Men til sidst vandrede han op på scenen.

- Må jeg sige noget, spurgte Charles omgivet af stjerner som Judi Dench, Benedict Cumberbatch og Ian McKellen, der også var at finde på de skrå brædder.

Showet blev sendt direkte på britisk tv og kunne desuden opleves i biografer over hele Europa. Det var kulminationen på en dag med dans, optrædener og fyrværkeri.

Tidligere var omkring 10.000 personer mødt op i Stratford i det centrale England for at se en parade - mange af dem iført masker, der enten forestillede William Shakespeare selv eller nogle af forfatterens karakterer.

Også den amerikanske præsident, Barack Obama, var med til at markere 400-året.

Han besøgte Globe Theatre i London, hvor han overværede scener fra "Hamlet" ved en særforestilling.

Han klappede højt efter forestillingen og blev inviteret op til skuespillerne på scenen.

- Lad mig give hånd til alle. Det var pragtfuldt. Jeg ville ikke have, det skulle stoppe, sagde præsidenten til skuespillerne.

Obama har for år tilbage sagt til magasinet Rolling Stone, at Shakespeares tragedier er blandt hans tre yndlingsbøger.

William Shakespeare nåede at skrive næsten 40 skuespil og over 150 sonetter, der er en særlig digtform.

/ritzau/AFP