Trossamfund: Flere danske jøder bliver chikaneret

En ny opgørelse viser, at der skete en stigning i antallet af overgreb og chikanerier rettet mod danske jøder fra 2013 til 2014. Det oplyser Det Jødiske Samfund i Danmark til Ritzau i kølvandet på weekendens angreb mod synagogen i Krystalgade i København.

Trossamfundet laver hvert år en rapport over antisemitiske hændelser i Danmark. Rapporten for 2014 er endnu ikke udgivet, men dens konklusion er klar: Flere jøder var mål for trusler, tilråb, hærværk og andre overgreb, fordi de var jøder.

Særligt i sommeren 2014, da en konflikt mellem Israel og palæstinensiske oprørere i Gaza stod på, blev der registreret en stigning i antallet af antisemitiske handlinger mod jøder herhjemme, oplyser Det Jødiske Samfund i Danmark.

Den 22. august 2014 gik det ud over den jødiske privatskole Carolineskolen på Østerbro i København, som blev udsat for hærværk. Her mødte synet af smadrede ruder og anti-jødisk graffiti eleverne, da de kom i skole.

"Ingen fred i Gaza. Ingen fred til jer zionistsvin," havde uindbudte gæster skrevet.

Det mest alvorlige overgreb mod jøder her i landet i nyere tid fandt sted natten til søndag, da 37-årige Dan Uzan blev skudt og dræbt ved terrorangrebet mod synagogen i Krystalgade i København. Her var han vagt, mens der var konfirmationsfest i synagogen.

Trossamfundet kan endnu ikke oplyse, præcist hvor mange antisemitiske hændelser der fandt sted i Danmark i 2014. Men i 2013 var der op til 43 tilfælde af overfald og fysisk chikane, trusler, hadefulde ytringer og hærværk mod danske jøder.

/ritzau/

Dagens Gossip