IS truer Storbritannien med ny likvideringsvideo, hvor lille dreng optræder

Skrevet af admin

03/01/2016

Mest læste i dag

Ekstremistgruppen Islamisk Stat (IS) har søndag truet Storbritannien i en internetvideo, der angiveligt viser likvideringen af fem "spioner", der hævdes at arbejde for den internationale koalition, som bekæmper IS i Irak og Syrien.

Efterretningsgruppen Site siger, at videoen viser fem mænd fra Raqqa, hovedstaden i det selvudråbte "kalifat", der strækker sig over store dele af Syrien og Irak. Mændene bekræfter i videoen, at de har udført spionagevirksomhed.

Det britiske udenrigsministerium har udsendt en kortfattet redegørelse, der blot siger:

- Vi er opmærksomme på videoen og er ved at undersøge dens indhold.

I videooptagelserne håner en engelsktalende IS-kriger den britiske premierminister, David Cameron, for at udfordre jihadistgruppen og kalder ham for en "tåbe".

De fem mænds "bekendelser" gør det ikke ganske klart, hvilke lande de har samarbejdet med, men én nævner den internationale koalition med USA i spidsen, som bekæmper IS i Syrien og Irak.

I videoen hedder det, at de har videregivet videoer eller fotografier af levevilkårene i Raqqa til personer i Tyrkiet, eller overvåget IS-krigeres bevægelser.

En efterfølgende sekvens viser de fem iklædt orange kedeldragter, knælende foran fem maskerede krigere, alle i militæruniformer og bevæbnet med pistoler.

- Dette er en besked til David Cameron. Hvor mærkeligt er det ikke for os i dag at høre en ubetydelig leder som dig udfordre Islamisk Stat, siger en af de bevæbnede mænd.

Britiske kampfly, som allerede har angrebet IS-stillinger i Irak, begyndte i december tillige at slå til mod jihadisterne i Syrien.

- Kun en tåbe vil vove at erklære krig mod et land, hvor Allah regerer suverænt, og hvor folket lever under sharialovens eller islamisk lovs retfærdighed og sikkerhed, siger krigeren videre.

- Vi vil fortsætte med at føre hellig krig ... og en dag invadere dit land, hvor vil vil regere med sharia.

Efter flere horrible trusler blev de fem mænd på videoen likvideret med en kugle gennem hovedet.

/ritzau/AFP