Truet Skarbalius vil have nye spillere til Brøndby

Med en rullekuffert i den ene hånd og en fadøl i den anden forlod Auri Skarbalius Casa Arena Horsens.

Ude foran ventede en flok Brøndby-fans, og da de så den litauske Brøndby-træner, lød det straks;

- La la la la la... Aurelius Skarbalius.

Siden Auri Skarbalius overtog et kriseramt Brøndby-hold i slutningen af 2011, har det været småt med hyldestsange, smil og bajere for den hårdt pressede træner. Men han løste opgaven, da han vendte Brøndbys kolossale nedtur i foråret, og i går reddede klubben fra en dyr nedrykning både økonomisk og sportsligt.

Men Auri Skarbalius kan trods den succes ikke forvente, at en ny bestyrelse, der vælges 10. juni, ønsker ham som manden i spidsen for ’det nye Brøndby. Hans job er i den grad truet, men det får ikke litaueren til at råbe og skrige om uretfærdighed.

- Det er fair nok, hvis der kommer nye folk, der har investeret mange penge i Brøndby og siger; hvad skal der så ske? Hvis de ønsker en anden træner, så må jeg acceptere det. De skal kigge på Brøndbys bedste, og det er det eneste, jeg hele tiden har ønsket, siden jeg kom her til klubben, og så hvor store problemer den var i. Jeg sagde fra start, at der skal ske noget her, men det har været svært på grund af dårlig økonomi og mange politiske ting, forklarede en lettet Skarbalius efter den hektiske 1-0-sejr over Horsens.

- Vi trænere i denne branche kender mekanismerne. En dag er du her, en anden dag er du et andet sted. Det lever jeg fint med.

Auri Skarbalius føler, uanset hvad der sker fremadrettet, at han kan kigge sig selv i spejlet og være stolt.

- Jeg starter altid i modgang, og kommer stærkt tilbage igen. Som en prop. Jeg har gjort mit, og så må vi se, hvad der skal ske, sagde Brøndby-træneren.

- Hvis jeg kigger på, hvor vi har været i løbet af sæsonen, så er jeg utrolig stolt over det stykke arbejde, jeg også har lavet. Men jeg kunne overhovedet ikke gøre det alene uden min stab rundt omkring mig. Men det har været bekræftende at se de ting, jeg har troet på og arbejdet for, at de også kunne lykkes, forklarede han med en uddybning.

Trods de lykkelige omstændigheder som træneren og spillertruppen var i efter sejren, så lurer en ny sæson faretruende rundt om hjørnet. Auri Skarbalius opfordrer også en ny bestyrelse til at agere hurtigt, for at Brøndby ikke igen i næste sæson skal kæmpe mod nedrykningsdæmoner.

- Der skal ske noget mere. Helt sikkert. Nu har vi ligesom opbygget et fundament, og så kan vi lægge på. Der er ingen tvivl om, at Brøndby var sat et år eller flere tilbage, hvis vi var rykket ned. Men der skal nye spillere til, fordi vi også har nogle kontraktudløb, og truppen skal ret hurtigt være på plads. Vi fik Quincy Antipas ret sent, og Martin Albrechtsen kom sent i topform, men siden kan man tydeligt se, hvor meget de har betydet for os. Derfor skal vi ikke have sene tilgange, hvis vi ikke skal hænge dernede igen, sagde Skarbalius.

Søndag aften fejrede Skarbalius overlevelsen sammen med resten af Brøndby-lejren til en fest på Brøndby stadion. Helt sikkert med en fadøl i hånden.

Dagens Gossip