Trump afviser at støtte topfolk fra sit parti

Skrevet af admin

03/08/2016

Dagens topnyheder

Det er ingen hemmelighed, at Donald Trump er en mand, der deler vandene. Men de seneste døgn har kritikken af Republikanernes præsidentkandidat i USA alligevel fyldt usædvanlig meget i nyhedsbilledet. Særligt fra egne rækker.

Årsagen har været Trumps fejde med det muslimske ægtepar Khizr og Ghazala Khan, hvis søn døde i krigen i Irak, mens han kæmpede under det amerikanske flag.

Blandt andet partifællen Paul Ryan, formand for Repræsentanternes Hus, har været efter Trump i sagen. Og de to topfigurer hos Det Republikanske Parti er nok ikke blevet bedre venner, efter at Trump tirsdag har nægtet at bakke op om Ryan i forbindelse med det forestående valg til Repræsentanternes Hus.

- Jeg kan godt lide Paul, men det er forfærdelige tider for vores land. Vi har brug for stærkt lederskab. Vi har brug for meget, meget stærkt lederskab. Og jeg er bare ikke helt dér (hvor jeg kan støtte Paul Ryan, red.) endnu. Jeg er ikke helt dér endnu, siger Trump til The Washington Post.

Præsidentkandidatens udtalelse minder om den formulering, som Paul Ryan i foråret brugte, da han sagde: "Jeg er bare ikke klar" til at støtte Trump som præsidentkandidat. Senere har Ryan dog stillet sig bag Trump som partiets bud på, hvem der skal tage over for Barack Obama i Det Hvide Hus.

Trump siger også, at Ryan aktivt har efterspurgt hans støtte i valgkampen. Det afviser Ryans kampagnefolk.

Det er ikke blot Paul Ryan, som Trump lægger sig ud med i interviewet med The Washington Post.

Også den rutinerede republikanske senator John McCain nægter Trump at støtte.

- Jeg har altid ment, at han burde have gjort mere for vores krigsveteraner, siger Trump til avisen om McCain, der selv har været krigsfange i Vietnam.

Barack Obama, USA's demokratiske præsident, har tirsdag langet hårdt ud efter Trump ved at kalde ham "håbløst uforberedt" og "uegnet til at være præsident".

- Han bliver ved med at bevise det, siger Obama på et pressemøde ifølge AFP.

/ritzau/