Trump får kritik af både Obama og republikanere

Skrevet af admin

13/01/2016

Mest læste i dag

Donald Trump var ikke i rummet under den sidste del af præsident Barack Obamas State of the Union-tale, men Republikanernes mest fremtrædende præsidentkandidat var alligevel i fokus.

Obama talte om Trumps omstridte opfordringer til at indføre et midlertidigt "fuldt stop" for muslimers indrejse til USA efter en skudmassakre i Californien 2. december, hvor et muslimsk ægtepar skød 14 mennesker på et plejehjem.

Den amerikanske præsident sagde: "Vi er nødt til at afvise enhver politik, som er rettet mod folk på grund af deres race eller religion. Det er ikke et spørgsmål om politisk korrekthed."

Trump har ført en uortodoks og oprørsk valgkamp, hvor han har gjort det gældende, at USA taber terræn - både økonomisk og hvad angår politisk magt og indflydelse. Obama afviste Trumps kritik.

- Det er lettere at være kynisk og tro på, at forandringer ikke er mulige, og at politik er håbløst og at tro på, at vores stemmer og vores handlinger ikke har nogen betydning.

Trump sagde i en reaktion på Obamas tale på Twitter, at Obamas tale "var en af de mest kedelige, rablende og indholdsløse taler, som jeg har hørt i lang tid."

Også den republikanske guvernør i South Carolina, Nikki Haley, der som regel er stærkt kritisk over for Obama, og som anses for at være en mulig republikansk vicepræsident efter præsidentvalget i november, syntes at lægge afstand til Trump - uden at nævne ham ved navn.

- Der er nogle mennesker, som mener, at det blot drejer sig om at råbe højest, når man vil blive hørt, men det er ikke sandt.

- Det er oftest bedst at skrue ned og tal lavere. Når der er skruet ned kan man rent faktisk høre, hvad den anden siger, og det kan gøre alverdens forskel, hedder det i en reaktion fra Nikki Haley.

/ritzau/Reuters