Trump: Hilary er Djævlen selv

Skrevet af admin

02/08/2016

Dagens topnyheder

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, søger stadig dybere i det amerikanske sprog for at sætte sin demokratiske modstander, Hillary Clinton, til vægs.

Nu er det Djævlen selv, han sammenligner hende med, skriver BBC.

Det skete mandag på et valgmøde i en skole i staten Pennsylvania. Her angreb han Clintons tidligere nærmeste rival, Bernie Sanders, for at være alt for slap ved at kapitulere over for hende på det demokratiske partikonvent i sidste uge.

- Han indgik en pagt med Djævlen, sagde Trump og fortsatte:

- Det er hende, som er Djævlen.

Trump er kendt for at give alle sine modstandere tilnavne. Hidtil har han omtale Clinton som "skurkagtige og løgnagtige Hillary".

Hans nærmeste rival til den republikanske nominering, senator Ted Cruz, kaldte han i månedsvis "løgnagtige Ted".

Men med "Djævlen" åbner den uortodokse republikaner en helt ny front i kampen om at blive USA's præsident.

Det kommer på et tidspunkt, hvor han igen angribes hårdt af sine egne. Denne gang for at tilsvine et ældre muslimsk ægtepar, som mistede deres 27-årige søn, der var kaptajn i den amerikanske hær. Han blev dræbt af en bilbombe i 2004 i krigen i Irak.

Faren Khizr Khan talte på det demokratiske partikonvent og advarede om, at Trump er en racist og demagog, der ikke kender den amerikanske forfatning. Det var blandt andet et hip til, at Trump vil forbyde alle muslimer indrejse i USA.

Trump svarede tilbage, at ægteparrets angreb var "modbydeligt", og han antydede, at Khans kone stod tavs ved siden af sin mand på partikonventet, fordi hun som følge af sin religion skal tie.

Selv har hun efterfølgende forklaret, at hun stadig bærer sorg og ikke havde styrke til at tale på konventet.

Det er yderst følsomt i USA at angribe familier til døde soldater, og det får Trump nu at mærke fra sine egne republikanere.

Senator John McCain, der selv er tidligere krigsfange, er blandt de vrede.

- Vores parti har givet ham en nominering, men den er ikke ledsaget af en fri ret til at nedgøre dem, der er bedst i blandt os, siger han i en erklæring.

Hans tidligere modstander i valgkampen Jeb Bush kalder hans kommentarer "utroligt respektløse".

/ritzau/