Trump lover Republikanerne troskab i præsidentkampagnen

Donald Trump, som fører kapløbet om at blive Republikanernes kandidat i den amerikanske præsidentkamp, lover ikke at gå solo og stille op som uafhængig kandidat.

- Jeg vil være tro mod Det Republikanske Parti og de konservative principper, som det bygger på. Vi går ud og kæmper hårdt, og vi vil vinde.

- Jeg kan ikke få øje på nogen omstændigheder, som kan få mig til at bryde dette troskab, siger Trump.

Milliardæren fortæller på et pressemøde i Trump Tower i New York, at han har underskrevet et dokument, der slår fast, at han ikke vil udfordre sit parti.

Tidligere har Trump nægtet at udelukke et sådant sololøb, hvis han bliver overhalet og taber nomineringen.

Tvivlen om Trumps mulige sololøb har skabt uro i partiet, som må erkende, at den 69-årige ejendomsmagnat fører klart i meningsmålingerne.

Den stenrige amerikaners højtråbende, provokerende stil og hans angreb på politiske rivaler har vakt bekymring og kritik i partiet.

Meldingen fra Trump er en dårlig nyhed for Demokraterne, som kunne håbe på fremgang, hvis Trump skulle gå solo og splitte de republikanske vælgere.

En meningsmåling fra Reuters viser, at den 69-årige mangemilliardær har næsten 31 procents opbakning blandt de republikanske vælgere.

Nummer to er Jeb Bush, bror til ekspræsident George W. Bush og søn af ekspræsident George H.W. Bush, med knap 12 procent af stemmerne.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip