Trump: Stop for indvandring fra terrorstater

Den republikanske kandidat Donald Trump vil, hvis han bliver USA's præsident, sætte en stopper for indvandring fra lande med en "beviselig historie" for terror mod USA eller dets allierede.

Det siger han, dagen efter at en 29-årig mand med afghansk baggrund - Omar Mateen - søndag dræbte 49 mennesker på en natklub i Orlando i delstaten Florida.

- Når jeg bliver valgt, vil jeg suspendere indvandring fra områder af verden, hvor der er en beviselig historie for terrorisme mod USA, Europa eller vores allierede, indtil vi fuldt ud forstår, hvordan vi kan bringe disse trusler til ophør, siger Trump i en tale i staten New Hampshire.

- Vi kan ikke fortsætte med at tillade, at tusinder og atter tusinder af mennesker strømmer ind i vores land - og mange af dem med den samme tankemåde som denne vilde drabsmand, siger han videre ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mateen var født i New York. Faderen stammer fra Afghanistan.

Massakren i Orlando skete på en natklub for homoseksuelle. Skyderiet begyndte omkring klokken 02 lokal tid, da natklubben skulle til at lukke.

Foruden de 49 dødsofre blev den 29-årige Omar Mateen selv dræbt. Mindst 53 andre blev såret.

Demokraternes formodede præsidentkandidat, Hillary Clinton, tager ligeledes afstand fra angrebet i Orlando.

I en tale i Cleveland mandag opfordrer hun alle amerikanere til at se bort fra partipolitik og i stedet stå sammen for at bekæmpe terrorisme.

- Det kan godt være, at Orlando-terroristen er død, men den virus, der forgiftede hans sind, er fortsat meget levende, og vi må gå til angreb på den med åbne øjne, fast hånd og en urokkelig stædighed og stolthed for vores land og værdier, siger hun ifølge Reuters.

Hun understreger samtidig, at hadsk retorik mod muslimer ikke vil gøre en ende på terrortruslen.

- Jeg har ikke i sinde at dæmonisere eller erklære krig mod en hel religion, siger hun.

Angrebet på natklubben er det mest dødelige af sin slags begået på amerikansk jord siden 11. september 2001.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip