Trump tager fem ud af fem stik hjem ved primærvalg

Republikaneren Donald Trump gør rent bord natten til onsdag dansk tid.

Fem delstater har holdt primærvalg, og Donald Trump tager ifølge CNN, Fox News og MSNBC sikkert sejren ved samtlige af partiets primærvalg i delstaterne Pennsylvania, Maryland, Connecticut, Delaware og Rhode Island.

Dermed vinder milliardæren vigtig støtte fra de fem staters vælgere, der har peget på deres favorit som Republikanernes præsidentkandidat.

Klokken 02 natten til onsdag dansk tid lukkede valgstederne, og det varede ikke længe, før den kontroversielle milliardær kunne kåres til vinder.

Det var ventet, at Donald Trump ville trække sig sejrrig ud af nattens valg, da Trump har ført i meningsmålingerne forud for valgdagen.

- Tak, Pennsylvania. Tak, Maryland. Tak, Connecticut. Tak, Rhode Island, skriver Donald Trump på Twitter efter de første resultater.

Med sin succes i de nordøstlige stater er den kontroversielle kandidat endnu et skridt tættere på nomineringen til partiets præsidentbud ved valget senere på året.

De resterende republikanske kandidater i kapløbet, Ted Cruz og John Kasich, har inden de fem primærvalg indgået en pagt, der skal stække milliardæren Trump og forhindre, at han når det magiske antal delegerede inden partikonventet i Cleveland til juli.

Trumps popularitet i de nordøstlige stater natten til onsdag har allerede fået den konservative kandidat Ted Cruz til at se frem mod delstaten Indiana, der holder primærvalg 3. maj.

- Jeg har gode nyheder til jer. I aften rykker vores kampagne tilbage til mere favorabelt terræn, sagde Texas-senatoren tidligere tirsdag aften, da han talte til sine støtter på et gymnasium i Indiana.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip