Trump: Ted Cruz har været en stærk modstander

Den kontroversielle mangemilliardær Donald Trump kan næsten smage titlen som Republikanernes præsidentkandidat, efter at han tirsdag har vundet primærvalget i den amerikanske delstat Indiana.

Samtidig har rivalen Ted Cruz, der har været Trumps nærmeste modstander, valgt at trække sig fra kampen.

Og selv om ordkrigen mellem de to har været skarp, var det en anderledes positiv hilsen, der natten til onsdag dansk tid blev sendt til den tidligere konkurrent fra Donald Trump.

- Jeg har konkurreret hele mit liv - om det har været i sport, forretningsverdenen eller politik. Og jeg har stået over for nogle af de mest fantastiske modstandere nogensinde lige her i dette republikanske parti, siger Trump.

- Det er en meget modig ting, Ted har gjort. Vi har brug for at samle os i partiet.

- Ted Cruz er en stærk modstander. Han er både stærk og klog, og han har en stor fremtid foran sig. Jeg har selv haft svære tider, og det er ikke sjovt. Jeg forstår, hvordan Ted og hans skønne familie har det, lyder det videre fra Donald Trump.

Få timer tidligere var stemningen mellem de to partifæller ellers iskold.

I et interview med Fox News nævnte Donald Trump en historie om, at Ted Cruz' far, Rafael Cruz, havde forbindelser til Lee Harvey Oswald, der blev anholdt for at stå bag drabet på præsident John F. Kennedy.

Ted Cruz' kampagnestab afviste pure forbindelsen og kaldte det for "endnu en historie til skraldespanden".

I sin sejrstale efter resultatet i Indiana fandt Donald Trump plads til at takke sin familie og rette skytset mod den demokratiske frontløber, Hillary Clinton.

- Vi går efter Hillary Clinton. Hun vil ikke blive en god præsident, men en dårlig præsident, siger han.

- Vi vinder i november, og vi kommer til at vinde stort, siger Trump videre med henvisning til præsidentvalget, der finder sted 8. november.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip