Trump trækker i land - ingen skattesmæk til de rige

USA's Republikanske Partis forventede præsidentkandidat, Donald Trump, trækker i land, efter at han i weekenden kom til at sige, at han var klar til at hæve skatterne for de rigeste amerikanere.

Forslaget om højere skatter til de rigeste var helt i modstrid med, hvad republikanerne har kæmpet for i årtier.

Men Trump forklarer mandag på et tv-morgenprogram, at han mener, at skatterne skulle stige for de rigeste i forhold til et tidligere skatteudspil, han har præsenteret, skriver Reuters.

Dette skatteudspil præsenterede han i september sidste år, og her skulle skatterne falde for de rigeste.

- Hvis jeg hæver dem for de mest velhavende, så betyder det, at de stadig vil betale mindre, end de gør nu. Jeg taler her om at øge det i forhold til mit forslag, siger Trump til CNN.

Han lover samtidig, at skatterne ikke vil stige for middelklassen.

Trump har efter de seneste sejre ved de republikanske primærvalg så godt som sikret sig nomineringen som Det Republikanske Partis præsidentkandidat ved partikonventet i Cleveland, Ohio, i juli.

Men mange republikanere ser hele skattediskussionen som et nyt eksempel på, at Trump er utilregnelig og ikke fortjener Det Republikanske Partis støtte.

Fire tidligere republikanske præsidentkandidater har givet ham fingeren og svoret, at de ikke vil støtte ham frem til præsidentvalget. Det er George Bush den ældre, George W. Bush, John McCain og Mitt Romney.

Samtidig har den republikanske formand for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, i første omgang afvist at støtte Trump.

Det fik søndag Trump til at true med at fratage Ryan formandskabet for partikonventet i Cleveland.

I flere af søndagens politiske tv-show viste han meget lidt interesse for at forsone sig med sine republikanske kritikere.

- Jeg gør, hvad jeg er nødt til at gøre. Der er millioner af mennesker, der har stemt på mig, sagde han.

/ritzau/

Dagens Gossip