Trump udskyder vælgermøde i Chicago efter tumult

Skrevet af admin

12/03/2016

Dagens topnyheder

At Donald Trump er en mand, der deler vandene i USA, er fredag aften kommet til udtryk i millionbyen Chicago, hvor den kontroversielle milliardær med præsidentambitioner skulle have talt foran tusindvis af mennesker.

Et valgkamparrangement i en arena på University of Illinois forud for primærvalget tirsdag i delstaten er blevet aflyst af sikkerhedsmæssige årsager ifølge Trump-lejren.

- På grund af sikkerheden for de titusindvis af personer, der er samlet i og omkring arenaen, vil aftenens arrangement blive udsat til en anden dato, hedder det i en udtalelse fra Trump ifølge avisen Chicago Tribune.

Meddelelsen kom, cirka en halv time efter at arrangementet skulle have være startet. Aflysningen sker ifølge Trump-lejren efter samtaler med de lokale politimyndigheder.

Men en talsmand for politiet i Chicago afviser ifølge CBS News, at der er blevet holdt et møde mellem politiet og Trump-lejren om sikkerheden.

Donald Trump er under daglig beskyttelse af præsidentens sikkerhedstjeneste, Secret Service, men det er ifølge CNN uklart, om den har været med til at træffe afgørelsen.

- Man kan ikke engang holde et vælgermøde i en stor by i det her land længere, uden at der er vold eller risiko for vold. Og jeg ønskede ikke at se vold, og derfor aflyste vi, siger Donald Trump selv til MSNBC om aflysningen.

Ifølge CNN var der op mod 10.000 personer i arenaen, da der udbrød tumult mellem tilhængere af den kontroversielle milliardær og hans modstandere, som råbte "We dumped Trump" i kor.

Tv-billeder viser, hvordan politiet eskorter flere personer ud af arenaen, men ifølge politimyndighederne i Chicago er endnu ingen personer blevet anholdt, skriver Chicago Tribune. Der er heller ikke meldinger om tilskadekomne.

Tirsdag er der primærvalg i Illinois, hvor Chicago er den største by. Derudover er der også primærvalg i flere andre delstater heriblandt Ohio og Florida.

Dagen kan således få afgørende betydning for, hvilken kandidat der ender med at blive nomineret af Republikanerne og Demokraterne til præsidentposten i USA.

Der er endnu ikke offentliggjort en eventuel dato for en ny Trump-tale i Chicago.

/ritzau/