Trump vil kræve højere skat af USA's velhavende

Står det til Donald Trump, den stenrige republikaner som vil være USA's præsident, skal landets velhavende betale mere i skat.

- Hvad angår skatten for de velhavende, så mener jeg helt ærligt, at den vil stige. Og, ved du hvad, den bør også hæves, siger Donald Trump i programmet "Meet the Press" på kanalen NBC.

I programmet fortæller multimilliardæren desuden, at han ikke begriber, hvordan man kan leve for en mindsteløn på knap 50 kroner i timen.

Republikaneren går ind for en skattepolitik, hvor skatten for middelklassen og for virksomheder sænkes, mens de velstående skal aflevere mere.

Det er Trumps udgangspunktet for de forhandlinger, han vil imødese i Kongressen, hvis han bliver nomineret hos Republikanerne og senere på året valgt til at afløse Barack Obama.

- Når det kommer til forhandlingerne, så er jeg mindre bekymret for de rige, end jeg er for middelklassen, siger Trump.

Selv om republikaneren i interviewet erklærer sig enig i, at mindstelønnen bør være højere, så er det ikke en sag, han nødvendigvis vil blande sig i.

- Jeg ved ikke, hvordan man overhovedet kan leve for 7,25 dollar i timen, siger Trump.

Han tilføjer derefter, at det er noget, delstaterne skal tage stilling til.

7,25 dollar svarer til 47 danske kroner.

Donald Trump er snublende nær en nominering som Republikanernes kandidat, da de værste rivaler - senator Ted Cruz og guvernør John Kasich - har trukket sig fra kampen.

Kort efter Trumps sejr i delstaten Indiana natten til onsdag udtrykte formanden for Republikanernes nationale komité, Reince Priebus, at partiet bør støtte Trump.

Der er imidlertid stadig blandt nogle i partiet håb om, at formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, pludselig kommer ind fra sidelinjen og bliver nomineret på partikonventet i juli.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip