Trump vil trække stikket på Obamas sundhedssikring

Skrevet af admin

03/03/2016

Dagens topnyheder

Den republikanske frontløber i kampen om at blive partiets præsidentkandidat har onsdag offentliggjort en plan for, hvordan det amerikanske sundhedssystem skal hænge sammen, hvis han, Donald Trump, kommer til magten.

På sin hjemmeside har Trump for første gang fremlagt, hvordan han vil reformere USA's sundhedsvæsen. Blandt andet lover han at "ophæve og erstatte Obamacare med noget meget bedre".

Obamacare er nuværende præsident Barack Obamas omstridte sundhedsreform, som har mødt stor modstand fra Republikanerne.

Det er ikke første gang, at Donald Trump lover at skrotte Obamas sundhedsforsikring, men nu bliver løftet fulgt op af syv konkrete punkter for et nyt system.

Blandt andet vil han øge konkurrencen på markedet for sundhedsforsikringer på tværs af delstater. Yderligere skal amerikanerne kunne trække betalinger for disse forsikringer fra i skat.

Trump slår samtidig på sin kampagneside fast, at alle amerikanere skal have mulighed for at tegne en forsikring, selv om den private pengepung ikke bugner.

- Vi skal sørge for, at ingen falder igennem sikkerhedsnettet, blot fordi de simpelthen ikke har råd til en forsikring, skriver han under punkt tre i planen.

Videre skriver Donald Trump, at han vil åbne op for muligheden for at importere mere receptpligtig medicin og kræve fuld gennemsigtighed i priser hos blandt andet læger og hospitaler, så borgerne kan vælge den bedste løsning for dem.

Trump står stærkt i kapløbet om at blive Republikanernes kandidat ved præsidentvalget i USA senere på året, efter at han fik massiv opbakning fra vælgerne på den såkaldte Super Tuesday. Her høstede han sejre i syv delstater.

/ritzau/