Trussel om angreb i Bruxelles hæver terrorberedskab

Beredskabet i Bruxelles blev hævet på grund af en risiko for et attentat som det i Paris. Det oplyser den belgiske premierminister, Charles Michel, ifølge den belgiske avis Le Soir.

Ifølge premierministeren forelå der en konkret trussel om et angreb udført med eksplosiver og våben på blandt andet flere pladser i hovedstaden.

- Beslutningen blev taget på grund af en trussel om et angreb udført af flere individer mod flere lokationer i hovedstaden, siger Michel på et pressemøde i Bruxelles ifølge nyhedsbureauet AFP.

Beredskabet i Bruxelles blev hævet til det højeste niveau - niveau fire - natten til lørdag. Resten af landet er stadigvæk på niveau tre.

Lørdag morgen blev metroen i hovedstaden lukket efter anbefaling fra det nationale krisecenter, som også opfordrer folk i Bruxelles til at holde sig fra større menneskemængder.

Flere islamister, som har boet i Belgien, er blevet kædet sammen med angrebet i Paris, som kostede 130 mennesker livet i sidste uge.

Sent fredag aften anholdt belgisk politi en mand, som blev sigtet for at være involveret i en terrorhandling i forbindelse med angrebene i Paris. En anden person ved navn Salah Abdeslam, en 26-årig franskmand bosat i Belgien, jagtes stadigvæk af politiet.

Lørdag formiddag skriver den amerikanske ambassade i Belgien på sin hjemmeside, at den fraråder alle amerikanere i Belgien at forlade deres hjem eller det sted, de befinder sig.

Ambassaden skriver, at hvis amerikanere ikke kan undgå at forlade deres hjem, skal de undgå større forsamlinger.

Det danske udenrigsministerium har ikke særskilte rejsevejledninger for europæiske lande, men anbefaler, at danskere i Belgien følger de lokale myndigheders anvisninger.

Sådan lyder det også fra det norske udenrigsministerium.

- I tråd med myndighedernes anbefalinger, anbefales nordmænd at undgå forsamlinger, at respektere sikkerhedskontroller og følge information fra politi og andre myndigheder, siger kommunikationsrådgiver Rune Bjåstad til det norske nyhedsbureau NTB.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip