Tryg vil fortsætte prisstigninger efter resultatfremgang

Skrevet af admin

12/07/2016

Dagens topnyheder

Tryg har haft solid succes med sine investering og har øget sit resultat pænt i første halvår af 2016. Selskabet er dog stadig ikke tilfreds og vil arbejde på at tjene endnu flere penge ved at hæve priserne.

Det viser Trygs regnskab for de første seks måneder af 2016, der tirsdag skyder den danske regnskabssæson i gang.

- Som forventet var der et lidt højere underliggende erstatningsniveau, hvilket Tryg er godt i gang med at nedbringe gennem mindre prisjusteringer og skadeinitiativer.

- Effekten af disse initiativer vil dog først være synlige mod slutningen af 2016 og have fuld effekt i 2017, skriver administrerende direktør Morten Hübbe i regnskabet.

Det gør han, fordi det forsikringstekniske resultat - det Tryg tjener på sine forsikringer - kun steg marginalt til 1,3 milliarder kroner i første halvår.

Baggrunden er, at antallet af erstatninger, eller ansøgninger om erstatninger, er steget med to procentpoint.

- Det kan henføres til et højere niveau af boligskader og rejseforsikringer, skriver Tryg, der samtidigt kalder vejrliget for godt.

Hvad der virkeligt løfter Trygs resultat er dog investeringerne af Trygs pengetank, der gav et overskud på 181 millioner kroner i andet kvartal mod et minus sidste år på 84 millioner kroner.

Det betyder alt i alt, at Tryg i første halvår kan øge sit resultat før skat til 1,5 milliarder kroner fra 1,4 milliarder kroner i samme periode sidste år. Isoleret for andet kvartal er resultatet før skat steget med 30 procent til 934 millioner kroner.

Det er skabt på baggrund af samlede præmieindtægter i første halvår på 8,7 milliarder kroner.

/ritzau/