Trygge Spanien fører solidt i kampen om danske turister

Flere og flere danskere sætter kursen mod sangria og sol, når de skal på ferie.

Ifølge en ny opgørelse fra Danmarks Statistik gik næsten hver sjette ferierejse nemlig til Spanien i 2015. Det gør landet til danskernes foretrukne rejsemål.

Ifølge Jens Friis Jensen, der er turismeforsker ved Roskilde Universitet, er det dog ikke kun de ovenstående attraktioner, der trækker danskerne til den iberiske halvø.

- Det er især kommet Spanien til gode, at der er blevet skabt en uro i forhold til at tage til lande som Tyrkiet, Tunesien og Egypten, siger han.

Selv om Spanien også har været ramt af angreb fra militante bevægelser, så vil danskerne altid komme tilbage, forklarer Jens Friis Jensen.

- Danskerne har altid haft tradition for at vælge Spanien. Der er noget trygt forbundet med landet, selv om der også har været uro dernede, så vil danskerne blive ved med at vende tilbage til Spanien, siger Jens Friis Jensen.

Danmarks Statistiks opgørelse viser, at 16 procent af samtlige ferierejser af en varighed på mindst fire overnatninger gik til Spanien i 2015. Det er en fremgang på et procentpoint i forhold til 2014.

Det er et solidt forspring i forhold til nummer to på listen, Tyskland, der var destinationen for ni procent af de ferierende danskere.

Den tyske topplacering skal ifølge Jens Friis Jensen ses som et udtryk for den målrettede indsats, som de tyske myndigheder har gjort for at tiltrække flere turister.

- Tyskland er kommet efter det efter en række år, hvor man ikke har fokuseret særlig meget på turismen i landet.

Hvor det før var destinationer som Harzen, der trak mange danskere syd for grænsen, så spiller Tyskland i dag på flere tangenter, forklarer Jens Friis Jensen.

- De har blandt andet satset meget på Østersøområdet, hvilket har gjort Tyskland meget populært blandt danskerne og andre europæere, forklarer han.

Efter Tyskland kommer Frankrig, Italien og Tyrkiet på listen over de mest populære destinationer for danske turister.

USA og Thailand er de mest populære destinationer uden for Europa.

/ritzau/

Dagens Gossip