Tsarnaev sigtes for at bruge masseødelæggelsesvåben

Mandag er den 19-årige officielt blevet sigtet for at bruge et masseødelæggelsesvåben i angrebet på Boston Marathon. Sigtelsen blev overbragt ved sengekanten af en magistratsdommer, der ligeledes sigtede Tsarnaev for ondsindet ødelæggelse af ejendom med døden til følge.

»Selv om vores efterforskning fortsætter, er dagens sigtelse en succesrig afslutning på en tragisk uge for Boston og for vores land,« siger justitsminister Eric Holder ifølge Reuters i en udtalelse.

Bliver Dzhokhar Tsarnaev fundet skyldig, kan en dom for terrorisme og brug af et masseødelæggelsesvåben koste ham en dødsstraf.

Dommen vil i givet fald ske ved en almindelig domstol. Mandag afviste Det Hvide Hus opfordringer til at behandle Tsarnaev som en fjendtlig kombattant og stille ham for en militær domstol. Men det er ikke en mulighed, da den terrormistænkte er amerikansk statsborger, understreger talsmand Jay Carney.

»Vi vil retsforfølge denne terrorist gennem vores civile retssystem. Ifølge amerikansk lov kan amerikanske statsborgere ikke blive stillet for militærkommissioner,« siger talsmanden.

Der er en del forvirring om Dzhokhar Tsarnaevs fysiske tilstand efter anholdelsen, hvor han angiveligt blev hårdt såret under en ildkamp med politiet. Forbundspolitiet FBI nøjes med at meddele, at han fortsat er i kritisk tilstand, mens flere medier meddeler, at han ikke er i stand til at tale på grund af et skud i halsen eller nakken.

Det rapporteres dog, at Tsarnaev kan kommunikere skriftligt med politiet, der tripper for at få mulighed for at afhøre ham.

»Det påstås i medierne, at han kan kommunikere uden ord. Det kan jeg ikke afvise, men det er ikke en oplysning, jeg personligt kender til,« siger politidirektør Ed Davis fra Boston Politi til CNN.

Til AFP oplyser en repræsentant for den føderale anklagemyndighed, at første høring i sagen mod Dzhokhar Tsarnaev finder sted 30. maj.

Mandag blev ofrene for terrorangrebet mindet ved et minuts stilhed i Boston. Tre mistede livet og 180 blev såret ved selve angrebet ved målstregen ved Boston Marathon, mens en politibetjent blev dræbt under jagten på Dzhokhar Tsarnaev og hans bror, Tamerlan, der ligeledes blev skudt og dræbt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip