Tuberkulose-medicin måske på vej til Nordkorea

Sydkorea overvejer at tillade et skib med tuberkulosemedicin adgang til Nordkorea, skriver Reuters.

Tilladelsen vil i givet fald komme til trods for nye sanktioner samt nye nordkoreanske affyringer af kortdistance-missiler.

Ifølge FN's Verdenssundhedsorganisation (WHO) døde der fem gange flere af tuberkulose i Nordkorea end i Sydkorea i 2014.

Det svarer til, at for hver 100.000 nordkoreanere vil 20 af dem dø af sygdommen.

Skibet med medicinen er ifølge non-profitgruppen Eugene Bell Foundation blevet tilbageholdt i en sydkoreansk havn i en måned.

Men nu skulle anmodningen om at tillade skibet adgang til Nordkorea være blevet taget op igen af de sydkoreanske myndigheder.

Tidligere på ugen proklamerede Sydkorea ellers, at landet ville iværksætte nye sanktioner mod Nordkorea.

Sanktionerne har fået Nordkorea til endnu engang at provokere det internationale samfund og spille med de militære muskler.

Torsdag har nordkoreanerne affyret kortdistancemissiler, ligesom de har annonceret, at man vil fastfryse alle tilbageværende sydkoreanske aktiver i landet.

Samtidig blev den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, onsdag citeret for, at et hold af forskere i landet har udviklet nukleare sprænghoveder i en miniatureudgave, så de kan placeres på langdistance missiler.

FN har også udvidet sine sanktioner mod styret i Nordkorea, efter at landet 6. januar gennemførte en atomprøvesprængning. Det var den fjerde siden 2006.

Nordkorea kaldte efterfølgende sanktionerne for "uretfærdige, ulovlige og umoralske".

Samtidig svor det isolerede land at fortsætte med at udbygge sit atomarsenal.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip