Tue Mantoni er færdig som topchef i Bang & Olufsen

Tue Mantoni fratræder som topchef i Bang & Olufsen per 1. juli. Ny topchef bliver Henrik Clausen, meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Bestyrelsen i Bang & Olufsen tror på, at det er den rette mand, de har fundet til at køre virksomheden videre, og takker Tue Mantoni for indsatsen.

- Vi ser frem til at byde Henrik Clausen velkommen. Jeg er sikker på, at han har den internationale ledererfaring, som kræves for at tage Bang & Olufsen skridtet videre, siger bestyrelsesformand Ole Andersen.

- Jeg takker Tue Mantoni for hans bidrag til Bang & Olufsen.

Også den nye chef ser frem til den samarbejdet med Bang & Olufsen, som han kalder "et ikonisk brand med state-of-the-art kvalitetsprodukter og en helt unik arv."

- Jeg ser meget frem til at tiltræde i organisationen og samarbejde med teamet om at udnytte det globale potentiale yderligere, siger Henrik Clausen.

Den aftrædende chef, Tue Mantoni, fortæller i fondsbørsmeddelelsen, at han ikke har planer om at fortsætte sit liv som topchef med det samme.

- Mine fremtidsplaner omfatter et stort ønske om øget fleksibilitet, som vil give mig mulighed for at vie mere tid til en række spændende opstartsprojekter samt en håndfuld bestyrelseserhverv i Danmark og i udlandet.

Henrik Clausen kommer fra Telenor-koncernen, hvor han var CEO for den danske virksomhed fra 2005-2010 og direktør for det børsnoterede Malaysian Digi fra 2010-2014. Siden 2014 har han været executive vice president for strategi og digital i Telenor globalt og rådgiver for koncernens CEO.

Tue Mantoni har ifølge fondsbørsmeddelelsen i nogen tid været i dialog med bestyrelsen om sit fremtidige engagement som topchef, når en række væsentlige projekter var gennemført.

/ritzau/

Dagens Gossip