Tulip ryger i luften på onsdag: Kæmpe øvelse i Aalborg

Skrevet af Ann Katrine Warren

21/01/2013

Mest læste i dag

 

En eksplosion hos Tulip Food Company har forårsaget skader på virksomhedens fabriksanlæg. En ammoniaktank på taget er beskadiget, og der strømmer ammoniak ud. Der savnes en del medarbejdere ,og Jobcenter Aalborgs bygning ligger i vindretningen indenfor fareområdet og skal sammen med medarbejdere fra Tulip evakueres.

Ovenstående er en del af scenariet i beredskabets øvelse, som finder onsdag aften hos Tulip i Aalborg.  Bag øvelsen, som har fået navnet Øvelse Tordenskjold, står Beredskabscenter Aalborg i samarbejde med Region Nordjylland, Falck, Nordjyllands Politi, Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen Nordjylland. 



- Det er vigtigt for os, at øvelsen bliver så realistisk som muligt lige fra opkaldet til alarmcentralen til udøvelsen af førstehjælp på tilskadekomne. Derfor vil vi gerne advare forbipasserende og personer, der bor i området, om ikke at gå i panik. Det er kun en øvelse, fortæller Beredskabschef Jørgen Pedersen.



Øvelsen er et led i Beredskabsstyrelsens uddannelse af værnepligtige og formålet med øvelsen er at afprøve de forskellige parters evne til at samarbejde omkring indsatsen ved en større eksplosionsulykke på en virksomhed.

Samtidig er det målet, at træne og vedligeholde de enkeltes faglige kompetencer på manuelt og lederniveau.

Øvelsen finder sted mellem klokken 18 og 21 onsdag aften.