Tumultarisk Østeuropa kostede for Rockwool sidste år

Rockwool, der laver stenuld til isolering verden over, er stadig langt fra de gyldne tider før krisen, hvor aktierne kostede en bondegård, og man drømmende talte om, hvordan markedet ville boome.

Men det lysner, hvis man skeler til meldingerne i selskabets regnskab for 2015, der dog igen viste et fald i resultatet.

- Profitabiliteten blev bedre gennem hvert kvartal i 2015 og på trods af turbulensen i verdensøkonomien, nåede vi vores mål, skriver Rockwool i sit regnskab.

Omsætningen steg i 2015 til 2,2 milliarder euro, en marginal fremgang. Resultatet faldt dog til 91 millioner euro - det andet år i træk med fald.

2015 bød på et let stigende salg i Vesteuropa, hvor Rockwool har langt den største del af sin forretning. Til gengæld dykkede det i Østeuropa, der ellers før krisen var det store håb for fremtiden, i forventningen om at store dele af boligmassen skulle isoleres.

- Vores vigtige russiske forretning var ramt af den økonomiske krise og oplevede et fald i markedet på tocifrede procentsatser.

- En stor del af salget i Ukraine forsvandt og der var en stor nedgang i byggeriet i Rusland. På den lyse side gik salget bedre, end vi havde forventet, skriver Rockwool.

Depressionen i Østeuropa fik dog følgeskab af solid fremgang i resten af verden. Specielt i Nordamerika, hvor Rockwool har brugt mange år på at opbygge en tilstedeværelse.

Inklusive effekten af den stærke dollar solgte Rockwool næsten 20 procent mere i 2015 end året før i Nordamerika.

- Genrejsningen af byggesektoren i Nordamerika fortsatte. Især i starten af året i USA og i andet halvår med en sund udvikling i Canada inden for det private boligmarked, skriver Rockwool.

I 2016 vil Rockwool arbejde med at nedbringe omkostningerne yderligere for at øge sit overskud.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip