Tunesien genoptager arbejdet med ny forfatning

Arbejdet med den nye forfatning betragtes som en afgørende politisk brik, der skal falde på plads, før der skal afholdes præsidentvalg i Tunesien. Det skal efter planen ske til december.

Tuneserne gik i weekenden på gaden i titusindvis for igen at kræve den islamiske regerings og premierminister Ali Larayedhs afgang og en afslutning på det politiske dødvande, der truer det nordafrikanske lands spæde demokrati.

De regeringskritiske demonstrationer blussede op i slutningen af juli efter drabet på den fremtrædende oppositionspolitiker Mohamed Brahmi. Det var det andet mord på en tunesisk oppositionspolitiker i år.

Efterfølgende suspenderede den lovgivende forsamling arbejdet med en ny forfatning, og siden da har det ledende regeringsparti, Ennahda, forsøgt at stable forhandlinger på benene med den sekulære opposition.

Det islamistiske regeringsparti har tidligere oplyst, at partiet kan gå med til forslaget om at gå af til fordel for en teknokratisk regering i landet, men at det er nødvendigt at færdiggøre landets nye forfatning og at forhandle om sammensætningen af en ny regering forinden.

Det er to et halvt år siden, at den tidligere præsident Zine al-Abidine Ben Ali blev afsat i et oprør, der udløste uroligheder på tværs af den arabiske verden.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip