Tunesien indfører udgangsforbud efter uroligheder

Tunesiens regering indfører udgangsforbud efter fire dages voldelige demonstrationer i protest mod den store arbejdsløshed og den sygdomsramte økonomi.

Det oplyser Indenrigsministeriet i Tunis.

Det betyder, at et udgangsforbud vil være gældende fra klokken 20 til klokken 05 om morgenen, og det gælder fra og med fredag.

- I lyset af disse angreb mod offentlig og privat ejendom og ihukommende, at en fortsættelse af disse handlinger udgør en trussel mod borgernes sikkerhed, er det besluttet at erklære udgangsforbud over hele Tunesien fra 20.00 til 05.00, hedder det i erklæringen fra indenrigsministeriet.

- Enhver, der ikke overholder denne beslutning, risikerer retsforfølgelse, og den eneste undtagelse er redningstjenesten og de, som har natarbejde, hedder det.

Udgangsforbuddet kommer, efter at myndighederne har anholdt 16 uromagere i en forstad til hovedstaden, Tunis.

Demonstrationerne brød først ud i regionen Kasserine i det centrale Tunesien, efter at en arbejdsløs ung mand døde, da han blev ramt af strømførende ledninger. Han deltog i demonstrationer nær den lokale guvernørs kontor.

Siden har protesterne spredt sig til en række byer rundt om i Tunesien.

Utilfredsheden er stor over en fortsat høj arbejdsløshed og svag økonomi. Forhåbningerne var ellers store, da en folkelig opstand i starten af 2011 fordrev den mangeårige diktator, Zine El Abidine Ben Ali.

Tunesien er den eneste tilbageværende succeshistorie fra det arabiske forår. Islamister og sekulære har været i stand til at skrive en ny moderat forfatning, og valg er forgået demokratisk.

Men to store terroraktioner sidste år, den første mod nationalmuseet i Tunis og den anden mod badebyen Sousse, kostede et stort antal udenlandske turister livet. Det har alvorligt skadet turistindustrien, der er en af landets vigtigste indtægtskilder.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip