Tunesiens partier enes om ny premierminister

Det regerende islamistiske parti og oppositionen i Tunesien blev lørdag aften enige om at udpege industriminister Mehdi Jomaa som premierminister for en overgangsregering.

Han skal lede regeringen, indtil der har været holdt valg næste år.

- Dialog og diskussioner førte til en afstemning og valg af Mehdi Jomaa som kandidat til posten som regeringschef, siger generalsekretæren Houcine Abassi fra den magtfulde fagforening UGTT, der deltog i forhandlingerne.

Med aftalen overgiver det islamistiske parti Ennahda frivilligt regeringsmagten i løbet af nogle uger for at løse den alvorlige politiske krise, som landet befinder sig i.

Parterne har været meget uenige om, hvilken rolle islam skal spille i det tunesiske samfund, der i forvejen er det mest sekulære i den arabiske verden.

Krisen har skadet landets økonomi, herunder den vigtige turistindustri.

Tunesien var i slutningen af 2010 det første land i den arabiske verden til at gøre oprør mod en diktatorisk regering, og det regnes som landet, der udløste det arabiske forår.

Men det nye Tunesien har været truet af radikale islamister, der med vold har bekæmpet sekulære grupper. To prominente medlemmer af oppositionen er myrdet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip