Tunesisk minister forlader presset regering

Den sekulære og uafhængige Labyedh havde forud for sin opsigelse onsdag sagt, at han overvejede at gå af som følge af sidste uges drab på den venstreorienterede politiker Mohamed Brahmi. Brahmi er den anden politiker, der indenfor seks måneder er blevet dræbt af formodede militante islamister, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tunesiens oppositionspartier har efter drabet krævet, at regeringen går af, samt at landets grundlovgivende forsamling opløses blot få uger inden færdiggørelsen af et forfatningsudkast.

42 parlamentsmedlemmer fra oppositionspartier trak sig fredag ud af forsamlingen for at presse regeringen til at træde tilbage og parlamentet til at gå i opløsning efter kritik af, at landets nye forfatning ikke er færdiggjort.

Tirsdag sagde indenrigsminister Lotfi Ben Jaddou desuden, at han ønskede at trække sig fra sin post, hvilket ligeledes har været med til at øge spændingerne i Tunesien, der i 2011 tog hul på en politisk overgangsperiode, efter at præsident Zine El Abidine Ben Ali blev væltet efter en folkelig opstand.

Efter Mohamed Brahmis begravelse i weekenden opstod flere sammenstød mellem tilhængere og modstandere af den tunesiske regering. Politiet måtte blandt andet skyde med tåregas uden for parlamentsbygningen for at opløse sammenstødene.

Dagens Gossip