Tunesisk regering bygger bro mellem sekulære og islamister

Sekulære og islamister i Tunesien har fundet sammen i en regering, der må betegnes som endnu et demokratisk skridt frem i det nordafrikanske land fire år efter revolutionen, der skød det arabiske forår i gang.

Den sekulære Habib Essid bliver premierminister for en regering, der blandt andet omfatter det islamistiske Ennahda og det sekulære Nidaa Tounes.

Regeringen blev torsdag godkendt af 166 af parlamentets 217 medlemmer.

Indsættelsen af den ny regering markerer afslutningen på den demokratiske overgangsproces efter, at præsident Zine El Abidine Ben Ali blev væltet for fire år siden.

I et forsøg på at bygge bro mellem den religiøse og sekulære side af folkeforsamlingen, er det islamistiske Ennahda repræsenteret, dog kun med en ministerpost.

Præsident Beji Caid Essibsis sekulære parti Nidaa Tounes får seks ministerposter, blandt dem finansministeriet og udenrigsministeriet.

Seks andre poster går til mindre liberale partier, mens justitsministeriet, indenrigsministeriet og forsvarsministeriet besættes af partiløse.

Forløbet op til regeringsdannelsen har været kompliceret og præget af en bitter valgkamp, hvor de sekulære har kritiseret islamisterne i Ennahda i krasse vendinger.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip