Tunesiske skuespillere under anklage for »uanstændig« opførsel

Skuespillerne skal mandag afhøres af den offentlige anklager i Tunis.

Skuespillernes advokat oplyser til nyhedsbureauet AFP, at hans klienter er anklaget for »uanstændig« opførsel.

De nærmere omstændigheder omkring anklagen er uklare, men en støttegruppe kalder anklagen for et overgreb på den kunstneriske frihed.

Støttegruppen oplyser, at skuespillerne optrådte lørdag aften i byen Kef for at medvirke til at samle midler ind til byens teater.

En gruppe salafistiske muslimer angreb skuespillerne, og da politiet greb ind, blev skuespillerne tilbageholdt, mens de yderligtgående islamister fik lov at gå.

»Salafister stod bag angrebene, men det var skuespillerne, der blev arresteret,« sagde en vred talsmand for støttegruppen, Leila Toubel, ifølge AFP.

Aftenens forestilling på teatret var ifølge tunesisk politi en hyldest til anti-islamisten Chokri Belaid, der blev myrdet i februar af netop salafistiske islamister.

Kritikere anklager den islamistisk-ledede regering i Tunesien for at undertrykke de frihedsrettigheder, som folket tilkæmpede sig, da landets »stærke mand«, Zine El Abidine Ben Ali, blev styrtet ved et folkeligt oprør i januar 2011.

Skuespillere og kunstnere er med jævne mellemrum ofre for salafistiske grupper i Tunesien. I sidste uge blev en rap-sanger løsladt, efter at han var blevet idømt to års fængsel for at fornærme politiet i sine tekster.

Dagens Gossip