Tunfrikadeller med paprika og kapers

Frikadellerne er dejligt saftige og med dampet broccoli og syrlig citronmayonnaise er der lagt op til et velsmagende måltid.

Måltidet er til 2-3 personer.

Til ca. 15 frikadeller skal du bruge:

360g tun, drænet vægt (2-3 dåser – vælg tun i vand)
100g revet løg
2 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt paprika
½ - 1 tsk. havsalt
2 æg
50g mandelmel
75g kapers
Smør eller olivenolie til at stege i

Findel tunen og bland med øvrige ingredienser. Har du ikke mandelmel på hånden, kan du nemt lave det selv. Mal 50g mandler til et fint mel i en kaffemølle eller alternativt i en foodprocessor eller blender.

Form tunfarsen til frikadeller og steg dem over middel varme i dit foretrukne fedtstof.

Dampet broccoli
2 mellemstore broccoli

Skær broccolihovederne i buketter. Hæld et par centimeter vand i en kasserolle og bring det i kog. Dump broccolibuketterne ned i vandet og sæt låg på. Damp broccolibuketterne et par minutter eller længere efter smag.

Når broccolibuketterne er tilpas tilberedte hældes det kogende vand fra og buketterne overhældes med koldt vand for at stoppe kogeprocessen.

Syrlig citronmayonnaise

2 dl mayonnaise
Saften af ½-1 citron, eller efter smag
Fintrevet skal af ½-1 citron, eller efter smag
Et nip havsalt

Bland mayonnaisen med citronsaft og fintrevet citronskal og smag til med lidt havsalt. Server tunfrikadellerne med den dampede broccoli og citronmayonnaisen i en passende beholder.

Dagens Gossip

Dagens TV