Tung Guldfirer rykker en vægtklasse op til EM

Skrevet af admin

06/05/2016

Dagens topnyheder

Den danske letvægtsfirer i roning - også kendt som Guldfireren - er ikke så let længere.

Derfor stiller dansk ronings flagskib for første gang nogensinde op i den tunge klasse (M4-) ved EM, som begynder fredag i tyske Brandenburg.

Det skyldes, at et af de fire besætningsmedlemmer, Morten Jørgensen, skulle ned i vægt, hvis man ville fortsætte i samme klasse, men med under 100 dage til OL tør man ikke lægge det pres på roeren.

Morten Jørgensen var ude af båden hele sidste sæson på grund af overtræning og efter en lang periode med intens træningslejr for de fire roere, tør man ikke tage chancer i forhold til at presse Morten Jørgensens krop.

- Det bliver en meget speciel fornemmelse pludselig at skulle op i den tunge klasse. Det har vi aldrig prøvet før, siger besætningsmedlemmet Jacob Barsøe i en pressemeddelelse.

- Men vi glæder os utrolig meget til at prøve os selv af i ukendt terræn. Vi har ligget i træningslejr lige siden begyndelsen af året, så nu glæder vi os virkelig til at komme i konkurrence.

De to andre i båden er Jacob Søgaard og Kasper Winther Jørgensen.

Danmark har otte både med ved EM, som bliver første store test af OL-formen for flere af de danske roere, der allerede er kvalificeret til legene i Rio.

- Der er ikke to lande, der forbereder sig ens på OL, men EM bliver stadigvæk en god målestok for, hvor holdene står efter at have været i tre lange træningslejre, siger sportschef Lars Christensen.

/ritzau/