Tunnelmanden: Jeg er uskyldig ifølge Koranen

Skrevet af admin

11/11/2013

Dagens topnyheder

Ved Retten på Frederiksberg afviser den 41-årige familiefar, som sidder tiltalt for voldtægt, voldtægtsforsøg, seksuelle krænkelser og røverier mod kvinder i et stisystem ved bydelen Tingbjerg i København, ad flere omgange at have voldtaget en kvinde tilbage i 2009.

Anklageren fremviste mandag dna-beviser i sagen, der slår fast, at det er en million gange mere sandsynligt, at sæden, som blev fundet på kvinden, tilhører den tiltalte frem for en tilfældig anden mand i Danmark.

Men det nægter den 41-årige fuldstændig.

- Det sker i hele verden, at man kan tage fejl med dna. Ifølge Koranen er jeg uskyldig og har ikke gjort noget, sagde han gennem sin tolk.

- Man må ikke gøre sådan noget ifølge min religion, det var ikke mig. Jeg har slet, slet ikke noget med det her at gøre. Jeg er gift og har børn. Hvis det var sådan, ville min familie aldrig tale med mig mere, tilføjede han.

Familiefaren er tiltalt for at være den såkaldte tunnelmand, som i flere år huserede på stisystemet ved Tingbjerg og overfaldt kvinder, der kom cyklende alene i de nærtliggende gang- og cykeltunneler.

I alt er manden tiltalt for 12 forhold, som alle er foregået mod kvinder i perioden fra 2009 til 2012. Ofrene er i de fleste tilfælde blevet væltet af cyklen og efterfølgende forulempet.

Politiet mener, at den tiltalte har voldtaget en kvinde, tvunget en anden til oralsex og forsøgt at voldtage fem andre.

Et af ofrene jog angiveligt tunnelmanden på flugt, efter at hun råbte, at hun havde en smitsom kønssygdom, mens det lykkedes en anden at slippe fri, da hun bed gerningsmanden i fingeren.

Manden, der er af marokkansk oprindelse, kom til Danmark i 1997. Han kom efterfølgende i praktik og blev siden fastansat i en dansk virksomhed.

Under retsmødet sad han stille med rank ryg i sin lyseblå skjorte og med store, sorte briller, mens han nikkede lydløst til sin tolks oversættelser.

I retten erkendte den tiltalte, at han kendte til stisystemet, hvor forbrydelserne blev begået.

- Jeg kender området og det sted. Jeg kom der sammen med mine børn. De spiller fodbold lige ved siden af. Ud over det er det ikke langt fra mine svigerforældre, forklarede den tiltalte.

Den 41-årige har tidligere delvist erkendt nogle af røverierne med den forklaring, at han har et problem med ludomani.

/ritzau/