Tunsalat med kidneybønner og masser af vitaminer

Skrevet af Ninna Andreasen

22/04/2015

Dagens topnyheder

Tun er et sikkert hit til frokostbordet. Her kommer fisken i en ny variant med masser af vigtige vitaminer og mineraler.

Kidneybønner indeholder B-vitaminer, Omega 3-fedtsyrer, fibre og kalcium og er gode for hjertet, mens citron indeholder masser af C-vitamin og persille giver et godt tilskud af både A-, B-, C-, E- og K-vitaminer.

Det er altså en lækker og sund frokost.

Til to personer skal du bruge:

En dåse tun (Jeg bruger tun i olie, men det er en smagssag)
En dåse kidneybønner
Et løg
Masser (!) af persille
Saften fra en hel citron
En halv spiseskefuld olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du
Halvér løget og sker det i tynde skiver.

Hak persillen. Jeg brugte en stor håndfuld, men du kan sagtens bruge mere, hvis du har smagen for det eller har en masse persille, du skal have brugt. Det er smækfyldt med vitaminer og smager godt.

Hæld tunen op i en skål og hak det ud. Tilsæt bønner.

Press saften af en hel citron ud over og hæld olien over. Bland det hele godt og mas gerne bønnerne ud.

Smag til med salt og peber. Pynt eventuelt med lidt citronskal, som også giver lidt syre til smagen.

I stedet for kidneybønner kan man med fordel bruge limabønner også kaldet butterbeans, men de kan være lidt svære at få fat i.

Salaten bliver kun bedre af at få lov at stå og trække i køleskabet. Derfor kan man sagtens lave en stor portion og spise af den i flere dage.

Se flere billeder i galleriet nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: