Turist ville blot hæve penge i automaten – gjorde en skræmmende opdagelse

Det er ikke til at se med det blotte øje, men med teknisk snilde og en uforskammet frækhed kan tricktyve tømme din bankkonto på få øjeblikke, hvis du sætter dit kreditkort i den forkerte hæveautomat.

I en ny video på YouTube viser en amerikansk turist, hvordan han afslører en falsk kortaflæser i en hæveautomat i bymidten af den østrigske hovedstad, Wien.

Ben Tedesco beskriver sig selv om 'den paranoide type', da han i kraft af sit arbejde med sikkerhedstjenester er vant til at se lidt af hvert, når det glæder tricktyve og deres metoder til at fuppe sig til andre folks surtoptjente penge.

Der er dog god grund til at kaste et skeptisk og undersøgende blik på hæveautomaten, før du propper kortet i maskinen med de kolde kontanter i.

I videoen kan man se, hvordan han opdager en falsk kortaflæser på den østrigske hæveautomat, og den lille konstruktion af elektronik og plastik ville sandsynligvis have hugget turistens kortoplysninger og penge, hvis han ikke lagde mærke til en klat lim på maskinen.

- Den er meget professionel lavet, det er en nøjagtig kopi, siger Ben Tedesco og fjerner den falske kortaflæser, der af tricktyve var limet fast på bankens egen aflæser.

I løbet af få dage er videoen blevet vist over to millioner gange.

På Dagens.dk har vi tidligere skrevet om problemet med svindel ved hæveautomat, og problemet er nu så strot, at den amerikanske regering har valgt at oprettet en enhed til at stoppe den stingende kriminalitet med falske kortlæsere i hele landet.

Læs også: Han betaler med sit kreditkort på tankstationen, men ser ikke tricktyvenes fupnummer – nu advarer politiet om den grove svindelmetode

Myndighederne har en simpel metode til at se, om kortlæseren gemmer på en dyr overraskelse.

I videoen her kan du se, hvordan Ben Tedesco med et paste faste håndbevægelser er i stand til af se, om en hæveautomat har været i hænderne på tricktyve:

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip