Turistbranchen: Pengene kan sagtens bruges bedre

Turistbranchen er enig med regeringen i, at man kan få mere for de offentlige turismekroner.

Det siger Steen Seitner, som er formand for Turisterhvervets Samarbejdsforum (TS) og Feriehusudlejernes Brancheforening.

- Vi deler regeringens ambition om at skabe vækst i turismen, og vi er enige om, at man kan udnytte de offentlige turismekroner bedre, siger Steen Seitner.

Han støtter regeringens forslag om at skabe tre selskaber for kyst- og naturturisme, erhvervs- og mødeturisme samt storbyturisme.

Regeringen vil ifølge erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) skaffe tyskerne tilbage til den jyske vestkyst og andre kystområder, der udgør 40 procent af de 82 milliarder kroner, som turismen årligt omsætter for.

De seneste 20 år er dansk kystturisme faldet med 27,5 procent.

Dansk Industri mener, at den nye strategi overser de danske rammevilkår med det høje pris- og afgiftsniveau.

- Potentialet forbliver fugle på taget, hvis vi ikke får forbedret rammevilkårene for turisterhvervet og får stoppet tabet af markedsandele. Vækstplanen bør derfor i første omgang følges op med en normalisering af elafgiften for de danske forlystelsesparker og fuld momsrefusion på hotel- og restaurant, siger fagleder Sune K. Jensen, DI.

I Kommunernes Landsforening (KL) glæder Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) sig over, at der bliver færre enheder med et nationalt turismeforum og tre udviklingsselskaber.

- Der er behov for at styrke sammenhængen i turismeindsatsen i Danmark, der hidtil har været karakteriseret ved mange aktører med varierede indsatser, siger Jacob Bundsgaard.

Danske Regioner støtter regeringens stærke fokus på kyst og natur, erhverv og storbyturisme, siger Danske Regioners formand, Bent Hansen (S).

- Der er mange gode elementer i vækstplanen. Derfor ser vi frem til, at vi i regionerne indgår en aftale med regeringen om udvikling af dansk turisme. Der er et stort potentiale for udvikling på turismeområdet, mener Bent Hansen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip