Turister afpresses af udenlandske læger

Ifølge rejseforsikringsselskabet Gouda oplever stadig flere danskere at blive overbehandlet og efterfølgende præsenteret for skyhøje regninger, når de indlægges på udenlandske klinikker. Problemet er særligt stor i Tyrkiet, Egypten og Grækenland, skriver dr.dk.

»Vi ser en del eksempler, hvor de nærmest bliver holdt som gidsler og deres pas frataget dem, indtil hospitalet har fået en garanti for betalingen,« siger assistancechef Karin Tranberg fra Gouda.

Hun nævner et nyligt eksempel, hvor en familiefar fra Risskov blev indlagt med ondt i maven under en ferie i Grækenland. Behandlingen burde have kostet et par hundrede euro, men efter et væld af undersøgelser blev familien præsenteret for en regning på 15.000 kroner. Manden blev først udskrevet, da han skriftligt garanterede, at han ville betale regningen, hvis forsikringen ikke dækkede.

Det er vigtigt, at man hurtigt kontakter sit forsikringsselskab, når man indlægges i udlandet, fastslår Karen Tranberg.

»Man skal sikre sig at ringe til sit rejseforsikringsselskabs alarmcentral, så man ikke risikerer at komme i klemme eller blive udsat for overflødig og i værste fald farlig overbehandling,« siger hun til dr.dk.

I sommerperioden får Gouda ugentligt omkring 1.000 opkald fra syge turister. De fleste lider af maveproblemer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip