Turister bundet og voldtaget i kendt badeby

En gruppe bevæbnede og hætteklædte mænd trængte mandag ind i en strand-bungalow i badebyen Acapulco og voldtog seks kvindelige turister fra Spanien, som blev bundet med deres egne bikinistropper. Det rapporterer CNN.

Overfaldsmændene brugte telefonkabler til at fastbinde syv spanske mænd og en mexicansk kvinde, som også befandt sig i det lejede feriehus i nærheden af stranden Barra Vieja, der ligger på Stillehavskysten i det sydlige Mexico.

Efterfølgende har borgmesteren i Acapulco, Luis Walton Aburto, vakt opsigt med et kontroversiel bemærkning om, at voldtægterne er "meget beklageligt, men det sker alle steder i verden". Han har siden beklaget sin udtalelse.

De mexicanske myndigheder efterlyser nu fem mænd, som menes at være voldtægtsforbryderne bag overgrebet i bungalowen, der vækker voldsom opsigt og bekymring i Acapulcos turistindustri, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Dette er det værste angreb på turismen i Acapulco. Vi har ikke oplevet noget lignende i nyere tid, siger Roberto Manzanares fra hotel- og restaurantorganisationen i delstaten Guerrero, som Acapulco ligger i.

Havnebyen var i mange år et eksotisk tilflugtssted for den amerikanske elite, som nød palmerne og sandstrandene i den sydligt beliggende feriedestination.

John F. Kennedy tog sin hustru Jacqueline med dertil i 1953 på deres bryllupsrejse, og få år senere udødeliggjorde crooneren Frank Sinatra havnebyen med albummet "Come Fly With Me", skriver CNN.

Men det gamle glansbillede står i stor kontrast til nutidens Acapulco, som er hårdt ramt af de brutale narkokrige i Mexico, og badedestinationen er nu en af de voldeligste byer i hele landet.

Det siger ikke så lidt i netop Mexico, som i de seneste år er blevet ramt af en chokerende flodbølge af narkovold, der har fået drabstallene i USA's sydlige nabo til at eksplodere. 70.000 meldes myrdet siden december 2006.

Der kommer dog stadig mange turister til Acapulco, og netop i denne weekend er byen fyldt med tilrejsende gæster.

/ritzau/

 

Dagens Gossip