Turister dræbt i helikopterstyrt på gletsjer i New Zealand

Syv personer er blevet dræbt, efter at en helikopter lørdag styrtede ned på Fox-gletsjeren i New Zealand.

Det bekræfter politiet i landet over for avisen New Zealand Herald.

De dræbte er ifølge det lokale politi to australiere og fire britiske turister, der var på en overflyvning af gletsjeren, der ligger på vestkysten af New Zealands sydlige ø. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Også den lokale pilot mistede livet.

En paramediciner blev sammen med et redningsmandskab firet ned til ulykkesstedet midt på eftermiddagen lokal tid for at lede efter overlevende, og de fandt hverken pilot eller passagerer i live.

- Vi har været på stedet, og der er ikke tegn på liv. Vi håber, at vi kan bjærge ligene i morgen, siger en inspektør ved navn John Canning.

Ifølge Canning vil bjærgningen tage tid på grund af dårligt vejr.

- Jeg vil ikke risikere flere liv. Vi har allerede tabt syv, siger han.

Ulykken skete cirka midt på gletsjeren i et område med mange dybe gletsjerspalter.

Helikopteren tilhørte selskabet Alpine Adventures, der har fløjet turister op til de to gletsjere i området de seneste 20 år.

Årsagen til ulykken, der skete kort før klokken 11 lokal tid, er fortsat ukendt. Ifølge meteorologer, som New Zealand Herald citerer, var der dårlig sigtbarhed i området på grund af regnvejr.

De kalder det "dårligt vejr at flyve helikopter i".

Vestkysten på New Zealand er relativt øde og består mange steder af svært fremkommeligt bjerglandskab. Men de to gletsjere, som man under visse omstændigheder også kan gå op på, tiltrækker i titusindvis af turister hvert år.

/ritzau/

Dagens Gossip