Turister strømmer til private danske hjem

Officielle statistikker medregner nemlig ikke det nye fænomen, hvor udlændinge betaler for eller bytter sig til at bo hjemme hos danskerne.

Tal fra to af de mest populære formidlingstjenester viser ifølge avisen, at de vil bidrage med 452.000 overnatninger i 2013 – svarende til otte procent af de udenlandske overnatninger på hoteller sidste år.

»Der har været en nedgang i antallet af udenlandske overnatninger i Danmark siden midthalvfemserne. Men de her væksttal er nu så markante, at man ikke kan sidde dem overhørig«, siger lektor Janne Liburd, der er formand for Turismeforskerne i Danmark

»Den nye type turist vil have en dybere og mere autentisk oplevelse af Danmark frem for at suse rundt på sightseeing sammen med andre turister. Branchen er nødt til at tage fænomenet alvorligt,« tilføjer hun.

Tallene overrasker turistorganisationen VisitDenmark.

»Tallene er større, end vi troede. Og det er meget positivt med denne nye og spændende måde at rejse og besøge Danmark på. Den private udlejning har så absolut været undervurderet indtil nu«, siger direktør Flemming Bruhn.

VisitDenmark vil se nærmere på fænomenet for bedre at forstå målgruppen og målrette markedsføring.

»Vi tror, de er nogen, der efterspørger en anden livsstil og bruger deres penge på restauranter og attraktioner. Det er ikke bare sådan, at de fjerner indtjening fra hoteller; de giver også meget til hele branchen«, siger Flemming Bruhn.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip