Turisterne fravælge Jesu fødeby op til jul

Skrevet af admin

22/12/2015

Dagens topnyheder

På trods af julens snarlige komme er den sædvanlige strøm af turister udeblevet i den ellers så populære bibelske by Betlehem.

- Betlehem er tom i år, siger borgmester Vera Baboun og peger på den seneste tids voldelige sammenstød i Israel og i det palæstinensiske selvstyre som forklaring.

Sidste år var alle hoteller i Jesu fødeby fuldt booket. Omvendt er belægningen i år nede på cirka 40 procent i den sydligt placerede by på Vestbredden.

I december sidste år besøgte 78.783 turister Betlehem. Borgmesteren er af gode grunde endnu ikke klar med opgørelsen fra 2015, men det ventes altså at blive betydeligt færre.

Volden mellem israelere og palæstinensere eskalerede nok engang i begyndelsen af oktober med attentater på gader med skud og knive.

Siden 1. oktober er cirka 128 palæstinensere og 18 israelere blevet dræbt i det værste udbrud af gadevold i Israel og i det palæstinensiske selvstyre i flere år.

Størstedelen af de dræbte palæstinensere er blevet skudt i forbindelse med, at de forsøgte at angribe israelere - for det meste med knive.

Udbruddet kommer efter kollapset i de seneste fredsforhandlinger i april 2014.

/ritzau/dpa