Turunen og Westerby går også til Socialdemokraterne

Dermed følger de lige i hælene på SFs politiske ordfører, Jesper Petersen, som tirsdag aften meldte sig under Socialdemokraternes faner.

»Jeg har truffet det største valg i mit politiske liv: At forlade SF og søge om optagelse hos Socialdemokraterne. Jeg melder mig ind i Socialdemokraterne, fordi det er der, jeg politisk hører hjemme. Det er en stor beslutning med mange konsekvenser, også personlige, og en beslutning, der har skullet modne sig, men jeg kan mærke, at det er det rigtige for mig at gøre,« skriver Emilie Turunen på facebook.

Og Nanna Westerby stemmer i:

»I dag har jeg meldt mig ind hos Socialdemokraterne. En af de største beslutninger i mit politiske liv indtil nu. Den seneste tid har jeg gjort mig grundlæggende politiske og ideologiske overvejelser. Jeg er nået frem til, at jeg ville stemme på Socialdemokratiet, hvis der var valg i morgen,« skriver det nu tidligere medlem af landsledelsen, som privat er gift med SFs tidligere skatteminister, Thor Möger Pedersen, der blev sat fra posten, da Annette Vilhelmsen blev formand for SF.

Emilie Turunen har hidtil været SFs spidskandidat til valget til Europa-Parlamentet i 2014, mens Nanna Westerby, der tidligere har siddet i Folketinget for SF, ikke fik stemmer nok ved folketingsvalget i 2011.

Tirsdag aften offentliggjorde Annette Vilhelmsen, at Jonas Dahl bliver partiet nye politiske ordfører.

Dagens Gossip