"Tusindårsbegivenhed" koster 20 mennesker livet i USA

Både børn og voksne har mistet livet, efter at et voldsomt uvejr i den amerikanske delstat West Virginia har medført massive oversvømmelser.

Fredag er dødstallet oppe på mindst 23, skriver NBC News og Reuters.

Værst er det gået ud over Greenbrier County i den sydvestlige del af staten. Her har mindst 15 mennesker mistet livet. Det oplyser en talskvinde for statens sikkerheds- og nødberedskab.

Uvejret, der ramte staten torsdag, vred knap 230 millimeter regn ud af sig, hvilket skabte oversvømmelser og holdt mennesker fanget i deres hjem, biler eller indkøbscentre.

Regnen piskede ned i seks til otte timer, hvilket ifølge NBC News fik USA's vejrtjeneste til at kalde det en begivenhed, der "kun sker én gang i 1000 år".

Ifølge Reuters er der tale om de værste oversvømmelser i mere end 100 år.

Hundredvis af redningsarbejdere er blevet sendt ud for at hjælpe med at få folk i sikkerhed. Vandstanden i flere floder er steget markant. I blandt andet Elk River står vandet i sit højeste niveau siden 1888, skriver Reuters.

Guvernør Earl Ray Tomblin kalder vandmassernes hærgen for "omfattende og ødelæggende".

- Jeg beder jer om fortsat at arbejde sammen og støtte hinanden, som West Virginias indbyggere altid har gjort, siger han på en pressekonference.

- Den største udfordring lige nu er fortsat den høje vandstand, siger han og tilføjer, at cirka 100 hjem er blevet ødelagt.

En af de mest hjerteskærende historier kom fredag, da en blot fireårig dreng blev fundet livløs i vandet efter en intens eftersøgning. Han forsvandt i de buldrende vandmasser.

Også en otteårig dreng er bekræftet omkommet, skriver NBC News. Han gik sammen med sin mor og søster langs en bred, da vandet fik trukket ham med. Han blev fundet efter tre timers eftersøgning.

Der er erklæret undtagelsestilstand i 44 ud af 55 kommuner i staten. Omkring 66.000 borgere står uden strøm.

/ritzau/

Dagens Gossip