Tusinder deler Henriks trick: Kan muligvis afhjælpe pollenallergi

Næsen løber. Øjnene løber. Det klør, det kradser og det killer.

Enhver der er ramt af birkepollenallergi - eller kender en, der lider - vil vide, hvor voldsomt de mikroskopiske gevækster kan påvirke hverdagen, når sæsonen rammer.

Henrik Denta fra Frederiksbergs hustru har været særdeles hårdt ramt af netop birkepollenallergi. Tidligere har hun måttet rive alt, hvad apoteket havde af lindrende midler ned ad hylderne.

Men for et par år siden lavede parret et forsøg, som har gjort, at hun nu kan holde sin allergi stangen. I et Facebook-opslag, som er blevet delt flere tusinde gange, forklarer Henrik Denta om metoden.

I øjeblikket og de næste par uger springer birketræerne ud. Det gør det muligt at tappe saft fra træerne. Henrik Dentas hustru drikker en halv liter af saften om dagen, og det har gjort hende fri for medicin og bivirkninger.

- Dette er det nærmeste, jeg selv er kommet til at opleve et mirakel. Men jeg har ingen videnskabelig dokumentation, og et studie af min egen hustru kvalificerer næppe til kravene for denne dokumentation. Vores egen tese var, at det næppe kunne skade at prøve. Det gjorde hun så. Og det virkede. Derfor, hvis andre vil prøve det samme, så er det altså nu og de næste 3-4 uger, man skal finde et birketræ, skriver han i opslaget.

Et birketræ kan producere op mod ti liter saft i døgnet. Det kommer ud, hvis blot man knækker en gren af.

- Jeg plejer at bore et 11 mm stort hul ind i midten af træet. Allerede når jeg trækker boret ud kan jeg se, at saften løber. Så propper jeg en indkøbt plastik studs i hullet og forbinder en slange med studsen og en stor dunk, der kan rumme mange liter, forklarer Henrik Denta.

Læs også: Vådservietter giver livsvarig eksem: Nu trækkes produkter tilbage

Han opfordrer folk, der prøver det, til at fortælle om, hvorvidt det hjælper, så der kan blive indsamlet dokumentation. Ifølge ham er der ingen videnskabelig dokumentation for, om det skulle virke. Men det kan være et forsøg værd.

Til alle med birkepollen allergi Dagens gode nyhed er, at birketræet er begyndt at springe med saft. Vi har i påsken...

Posted by Henrik Denta on Tuesday, March 29, 2016

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip