Tusinder demonstrerer i London mod Trident-atomstyrke

Skrevet af admin

27/02/2016

Mest læste i dag

Flere tusinde mennesker deltog lørdag i en demonstration i London mod en fornyelse af Storbritanniens Trident-atomslagstyrke.

Med i demonstrationen var Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, og Labours leder, Jeremy Corbyn.

En beslutning om Trident-atomraketterne ventes taget senere i år. Her skal det afgøres, om de aldrende ubåde, som er i stand til affyre Trident-raketterne, skal skiftes ud. Det ventes at komme til at koste 31 milliarder pund (294 milliarder koner).

Premierminister David Camerons konservative regering er tilhænger af en udskiftning. Selv siger Cameron, at det er vitalt af hensyn til landets sikkerhed.

- Nedrustning nu vil være ryggesløs gambling med vores nationale sikkerhed, og det ville være at spille det i hænderne på vores fjender, sagde forsvarsminister Philip Dunne inden lørdagens demonstration.

Labour er dybt splittet i spørgsmålet. På den side står venstrefløjen med Corbyn i spidsen, der vil have skrottet atomstyrken, og så midterorienterede Labour-folk, der er enige med Cameron i, at atomslagstyrken er vigtig for landets sikkerhed.

Storbritannien råder over fire ubåde, der indgår i Trident-forsvaret. Mindst en af dem er på patrulje døgnet rundt i et af verdenshavene.

Regeringen vil have udskiftet ubådene med de såkaldt Successor-ubåde. Den første af disse vil kunne være i drift fra 2030.

/ritzau/AFP