Tusinder kræver ægte demokrati i Hong Kong

Demonstranterne vifter med britiske flag og kræver, at Kina lever op til sine løfter om fuldt ud demokratiske valg i Hong Kong i 2017.

Hong Kongs regeringsleder, Leung Chun-ying, kritiseres ligeledes for at være for lang tid om at reformere valgsystemet i den tidligere kronkoloni, og demonstranter har brændt billeder med Leungs portræt.

Leung Chun-ying siger, at man »på et passende tidspunkt« vil indlede drøftelser om de kommende valg i Hong Kong, men flere demonstranter frygter, at Kina vil dominere valgene, og at kandidater, der ikke er loyale over for Kina, ikke vil have en chance for at blive valgt.

Nogle få demonstranter kom ifølge nyhedsbureauet AFP i håndgemæng med politiet, men der er ingen meldinger om egentlige optøjer eller anden ballade.

Hong Kong blev i 1997 overdraget fra Storbritannien til Kina og er siden blevet styret under princippet »et land, to systemer«. Det betyder blandt andet, at Kina har tilladt Hong Kong en høj grad af selvstyre, ligesom Hong Kong har ret til at fastholde sine økonomiske og sociale systemer fra overdragelsen til Kina i 1997 og 50 år frem i tiden.

Dagens Gossip