Tusindevis af teenagere tæsker deres forældre

En britisk politirapport afslører, at 1892 teenagere i London har været voldelige overfor deres forældre i løbet af 12 måneder.

Det skriver The Guardian.

Unge briter mellem 13 og 19 år har i 1892 tilfælde slået, sparket, skubbet eller på anden måde opført sig voldeligt overfor deres mor og far i løbet af en 12 måneders periode i 2009-2010.

Ifølge en af rapportens bagkvinder, Dr. Rachel Condry fra Oxford Universitet, er det et ukendt problem, der indtil videre har fået begrænset omtale.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- De forældre, vi talte med, sagde, at de var stigmatiseret og skammede sig. De oplevede mønstre af kontrollerende adfærd, der svarer til vold i hjemmet, siger Rachel Condry til The Guardian og tilføjer: 

- En kvinde fortalte os, at hun stod op midt om natten for at lave mad til sin teenager, fordi hun frygtede konsekvenserne, hvis hun ikke gjorde. Andre talte om at gå på æggeskaller.

Storbritanniens kommende rigsadvokat Alison Saunders stiller spørgsmålstegn ved årsagen til de mange voldelige teenagere.

- Der er en mangel på respekt og autoritet. Da jeg voksede op var tanken om at slå en forælder helt utænkelig. Er det de jævnaldrende? Er det TV? Er det det generelle miljø i hjemmet? Man bliver ikke født til at begå vold i hjemmet, siger Alison Saunders til The Guardian.

LÆS OGSÅ: Færre teenagere har en kæreste: Unge bruger tiden på Facebook

Rapporten viser, at 87 procent af de voldelige teenagere er af hankøn. Samtidig går volden i 77 procent af tilfældene ud over moren.

Ifølge Dr. Rachel Condry finder volden sted i alle slags hjem.

- Der er en tendens til, at teenagers vold mod forældrene især finder sted i fattigere familier, eventuelt også med stof- og alkoholmisbrug. Men det er ikke sådan i de fleste tilfælde. Så forældrevold er et problem, der kan ramme alle familier uanset uddannelse og arbejde, siger Rachel Condry til The Guardian.  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip