Tusindvis af danskere er smittet med ukendt kønssygdom

Alle har formentlig hørt om klamydia, HPV, herpes og gonoré. 

Kønssygdommen med det knap så mundrette navn 'mycoplasma genitalium' er derimod ukendt for de fleste - og det er på trods af, at tusindvis af danskere bærer rundt på infektionen netop nu.

Det skriver mx.dk.

Statens Serum Institut vurderer ifølge mx.dk, at op mod 10.000 danskere er smittet med sygdommen, og af dem er godt halvdelen uvidende om, at de har infektionen. Det skyldes formentlig, at mange ikke oplever symptomer.

- Mycoplasma genitalium er en ukendt sexsygdom især blandt unge. De fleste unge kender klamydia, men deres generelle viden om sexsygdomme er ikke særlig stor, siger Jeppe Hald, projektleder i Sex og Samfunds rådgivning Sexlinien for Unge, til mx.dk.

Han fortæller, at mycoplasma genitalium typisk rammer personer mellem 20 og 35 år. Uden behandling kan kvinder udvikle underlivsbetændelse, mens mænd kan få betændelse i bitestiklerne. 

Kvinders symptomer omfatter svie, kløe, smerter ved vandladning, pletblødning, udflåd og underlivssmerter.

For mænd er symptomerne svie, kløe, smerter ved vandladning, udflåd fra urinrøret samt hævelser og smerter i pungen.

Hvis man frygter at være smittet med kønssygdommen, skal man selv bede sin læge om at blive testet. Den klassiske test for klamydia og gonoré kan nemlig ikke vise, om mycoplasma genitalium er på spil.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip