Tusindvis af fanger sultestrejker i Californien

Protesterne handler primært om de californiske fængselsmyndigheders »aggressive« isolationspraksis, men en lang række fanger er tilsyneladende gået med i sultestrejken af egne årsager.

En lignende sultestrejke i 2011 havde over flere uger deltagelse af 6.000 fanger, men det ventes, at den igangværende sultestrejke vil vare meget længere.

»Sidste gang tog fangerne imod løfter om ændringer, men det vil de ikke gøre igen, for to år senere er ændringerne stadig ikke sket,« siger Jules Lobel til New York Times.

Lobel er leder af organisationen »Center for Constitutional Rights« samt advokat i en sag omhandlende isolationsfængsling. Han forventer, at fangerne vil have skriftlige forpligtelser om reformer i fængslerne, før de dropper strejken.

»Det her kan blive en meget alvorlig situation i den kommende tid, for det lader til, at vi har at gøre med en betragtelig gruppe, som er klar til at blive ved til det absolut sidste, hvis de ikke oplever ændringer,« siger han.

Myndighederne i Californien anerkender principielt ikke sultestrejker, før fangerne har nægtet at indtage ni måltider i træk, så det officielle antal sultestrejkende fanger ventes først på plads i løbet af torsdagen.

De første indsatte indledte sultestrejken mandag, hvilket faldt sammen med starten på den muslimske ramadan. Det bliver derfor noget mere kompliceret at finde frem til antallet af sultestrejkende fanger, når der samtidig er en gruppe fanger, der faster af religiøse årsager.

Sultestrejken er ifølge de californiske fængselsmyndigheder indtil videre forløbet uden større problemer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip