Tusindvis af fisk dør natten over, da sø pludselig tørrer ud

Tusindvis af fisk er døde, efter søen de levede i pludselig løb tør for vand henover natten. 

Episoden udspillede sig i det nordlige Californien i USA i Walker Lake, hvor beboere fortæller, at der så sent som sidste lørdag var en masse mennesker, der fiskede i søen. 

Men nu er søen tør for vand og alle fiskene er døde. 

Det har gjort mange beboere fra området ved søen vrede, og de kræver nu svar fra myndighederne på, hvad der er sket. 

Ifølge CBS Sacramento er det et energiselskab, der ejer rettighederne til vandet, som de bruger til et vandkraftsværk, der sender strøm ud i området. 

- Det er en situation, vi har arbejdet hårdt på at undgå, men realiteterne er, at der er et seriøst problem med tørke, og der er også bekymringerne om situationen for fiskene længere nede af floden, siger talsmand for Pacific Gas & Electric, Poul Moreno, ifølge CBS News. 

Men ifølge beboeren Eddie Bauer, burde der have været hvertfald to ugers vand tilbage, hvilket ville have givet nok tid til at omplacere fiskene. 

- Det giver mig følelsen af, at de ikke var interesserede i at redde fiskene, og at de i stedet synes det var lettere bare at tømme søen for vand, siger han. 

Den beskyldning afviser Pacific Gas & Electric, og ifølge den amerikanske vandstyrelse, vil problemerne fortsætte. 

- Vi er afhængige af et voldsomt regnfald, der kan fylde søerne op, og før vi får mere stabilt regn, kan vi ikke forvente, at vandstanden vil stige nogen steder, siger Doug Carlson.

 

 

Dagens Gossip